Jubileumjaar Agora Club Eindhoven

Na onze fantastische reis naar Malta eind mei van dit jaar om ons 25-jarig bestaan te vieren, zijn wij in september begonnen aan ons Jubileumjaar met Corry als voorzitter, zoals ze ook 25 jaar geleden de eerste voorzitter was.

In september is als aftrap Amersfoort door ons bezocht, een hele mooie stad ,waar we genoten hebben van een stadswandeling onder begeleiding van een gids , een boottocht, een heerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop. Een goede start met prachtig weer.

In oktober hield ons lid Helmy een verhaal over bekkenbodemproblemen die ons  als ouderen, dat kun je toch wel zeggen , parten zouden kunnen gaan spelen. Ik zeg het maar voorzichtig. We kwamen bijeen op onze nieuwe locatie. Het koetshuis dat onderdeel uitmaakt van het oude gemeentehuis van Nuenen. Een compact zaaltje met een grote ovale tafel, waar we met zijn allen net omheen passen. We moeten zelf zorgen voor koffie enz maar dat is te behappen. Dat doen we bij toerbeurt. Voor een aantal van ons is het thuis ontvangen van 19 gasten toch een hele toer aan het worden. Bovendien zijn een aantal leden kleiner gaan wonen en past het hele gezelschap niet meer in de woonkamer.

Onze bijeenkomst in november vond opnieuw plaats in het koetshuis. Een vrijmetselaar bood ons een kijk in de wereld van de vrijmetselarij. Een hele bijzondere avond waar hij allemaal erg van hebben genoten. We hingen aan zijn lippen. Een bijzondere wereld vol symbolen en rituelen. We mogen binnenkort een kijkje komen nemen in een loge.

Gistermiddag bezochten we een heel bijzonder huis in het centrum van Den Bosch. Het patriciërshuis van mevrouw Neeltje van de Ven, die samen met haar thans overleden man Clemens als antiquairs een hele bijzondere collectie Chinees porselein heeft verzameld. Deze collectie staat in dit grote huis en beslaat elke centimeter. Ongelooflijk. Ze heeft uitgebreid verteld over het meer dan 400 jaar oude huis, waarvan alle overdrachtsakten nog zijn bewaard gebleven. Met verve bracht ze haar verhaal naar voren. We waren overdonderd over wat we hoorden en zagen.

In december gaan we een grote bollenmand maken met het voorjaar al in gedachte.

Zijn wij even goed begonnen aan dit jubileumjaar!!!

Lieve groeten aan alle Agora-dames