Organisatie

Organisatie

Een plaatselijke club bestaat gemiddeld uit 15 tot 20 leden, die maandelijks bij elkaar komen. Uit hun midden wordt een bestuur gekozen, bestaande uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Een nieuwe club moet bij de charter minimaal 7 leden hebben.
Daarnaast is er een landelijk bestuur, waarin vertegenwoordigers uit de regionale clubs zitting hebben. Agora Club Nederland verdeelt haar taken over 5 bestuursleden, in de functies van voorzitter, vice-voorzitter, secretaris, penningmeester en past-voorzitter. Jaarlijks worden de leden tijdens een Algemene Ledenvergadering geïnformeerd over het te voeren beleid, nieuwe projecten en financiën.

In Straatsburg kwam in 1996 Agora Club International tot stand.
Agora Club International  is actief in Amerika, België, Botswana, Cyprus, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ijsland, Israël, Italië, Luxemburg, Madagascar, Malta, Marokko, Nederland, Nepal, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Zwitserland.

vaantje-agora-nederlan0402 Nationale en Internationale Samenwerking vaantje-agora-nederlan0402-rechtsom

Side by Side

Agora Club Nederland heeft in het kader van Side by Side warm contact met de besturen van Round Table Nederland, 41 Club Nederland en Ladies’ Circle Nederland.
Zij komen een aantal keren per jaar bij elkaar en bezoeken elkaars activiteiten en ontplooien ideeën .
In de vakantie periode van clubjaar 2019-2020 vond de 1e gezamenlijke bijeenkomst plaats, die in het kader stond van nadere kennismaking. Aan het eind van 2020 was het eerste gezamenlijke (virtuele) evenement een feit.
De Side by Side Oudjaars Pub quiz bracht €1.500 op voor Make a Wish.


Ook internationaal weet men elkaar te vinden en maakt men gebruik van elkaars kennis en ervaring.
Agora Club International is member van The Round Table Family.

Samenwerking met Ladies ‘Circle Nederland

Met Ladies’Circle Nederland heeft Agora Club Nederland nauwe banden.
Over en weer worden de jaarlijkse algemene vergaderingen bezocht, zodat beide clubs op de hoogte blijven van elkaars leefwereld en activiteiten.
In navolging van de al bestaande traditie in Frankrijk kunnen oud Ladies, nadat ze de Circles moeten verlaten op 45 jarige leeftijd, zich aansluiten bij Agora.
Dat kan als zij zelf een Agora Club oprichten, of worden uitgenodigd door een al bestaande Agora Club.

Speciaal voor ex LC ers :
45+…..en dus…..
Dan is het tijd voor Agora!
Er is veel belangstelling voor Agora en dat is af te lezen aan het aantal nieuwe clubs en clubs in oprichting, waardoor Agora een “verjongingskuur” heeft ondergaan.
Ook voor geïnteresseerde vrouwen zonder serviceclub ervaring is het mogelijk zich aan te sluiten bij Agora door een nieuwe club op te richten.
Voor meer informatie: pastvoorzitter@agoraclubnederland.nl

Liesbeth Stallmann, destijds voorzitter van Ladies’ Circle Nederland, heeft zich bijzonder ingespannen om de “Ladies” enthousiast te maken voor Agora.
Op de foto is zij aan het woord op de Algemene Leden Vergadering van Agora Club Nederland in 2016.
Het startsein voor de Side by Side activiteiten.

Enkele goede doelen waar Agora zich voor heeft ingespannen

Heeft u ook een suggestie waar we ons voor kunnen inspannen?

Menu