Lidmaatschap -
Club oprichten

Lidmaatschap

Vanaf de leeftijd van 42 jaar kun je lid worden van een Agora Club.  

Agora Club is de officiële Nederlandse organisatie voor leden van de Ladies’Circle, die vanwege hun leeftijd van 45 uitreden bij hun lokale club. Een oud lady is welkom vanaf 45 jaar.

Aansluiting bij een Agora Club vindt plaats op uitnodiging van een lokale Club of door lidmaatschap van een nieuw op te richten Club Elke lokale Club bepaalt op welke wijze zij nieuwe leden werft. 

Je kunt eerst een paar avonden “meedraaien” om te kijken of het iets voor je is, voor je besluit lid te worden.

Lidmaatschap van een Agora Club brengt je vriendschap, uitbreiding van je netwerk en verrijking van je kennis. 

Heb je interesse om aan te sluiten bij een club? Kijk of er een Club actief is bij jou in de buurt of stuur een bericht naar  secretary@agoraclubnederland.nl dan nemen wij contact met je op.

Kosten

Behalve vriendschap en service wil je misschien ook weten wat het kost.

De kosten van een lidmaatschap zijn per club verschillend, maar variëren tussen de € 100 en € 350 per jaar.

Daarnaast worden er verschillende activiteiten door je club georganiseerd, zoals bijv. een servicediner, een filmavond etc.  Het is niet verplicht om aan iedere activiteit deel te nemen, maar het  wordt natuurlijk wel op prijs gesteld.

Agora Club Nederland organiseert elk jaar ook enkele bijeenkomsten, zoals een Nieuwjaarsbijeenkomst en een Algemene Leden Vergadering, waarvan de kosten rond de 40-75 euro liggen. 

Bij een charter van een nieuwe club worden alle leden uitgenodigd en is het natuurlijk leuk om de nieuwe leden te ontmoeten en welkom te heten. Kosten hiervoor verschillen (€ 40 – € 50)

Dan is er jaarlijks de Annual General Meeting (AGM) in één van de aangesloten landen met een Welcome Party, Meeting en gala. De kosten hiervoor verschillen en je hoeft ook niet aan alle onderdelen mee te doen, maar het is fijn om de internationale Agora leden te ontmoeten en meteen wat cultuur op te snuiven van het land. 

Oprichten club

Het starten van een nieuwe Agora Club doe je met minimaal 7 dames. Deze dames zijn in de leeftijd vanaf 42 jaar, als ze uit de Ladies’ Circle komen dan vanaf 45 jaar.
Als Agoraclub kom je iedere maand bij elkaar voor een vergadering en/of activiteit. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor extra ontmoetingen tijdens service acties, commissie overleg of bezoek aan nationale en internationale bijeenkomsten.
Er wordt een bestuur gevormd met een voorzitter, secretaris en een penningmeester.
Je maakt samen een jaarprogramma. De bijeenkomsten kunnen bij iemand thuis worden gehouden of op een locatie elders.
Na aanmelding en goedkeuring van het ACNL Hoofd Bestuur krijgt de club de i.o. status (in oprichting).

De club krijgt een moederclub toegewezen. Dit is een club die de op te richten club met raad en daad bijstaat op weg naar de charter.
In het eerste jaar wordt er iets georganiseerd voor een goed doel. 

Heb je belangstelling om een club op te richten, neem dan contact op met de past president – mail adres: pastpresident@agoraclubnederland.nl