Serviceprojecten

Service

Agora Club Nederland is een serviceclub, wat inhoudt dat wij ons inzetten voor goede doelen. Dat wil zeggen dat wij geld inzamelen voor verschillende  mooie projecten op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Dit doen wij door  evenementen te organiseren (bijv. een autorally, een bioscoopavond, een benefietlunch) en het verkopen van diverse producten (zoals chocoladeletters, wijn of bollenmand). 

Daarnaast wordt er ook vaak vrijwilligerswerk verricht, zoals bijv. het inzamelen van speelgoed of 2e hands kleding voor minder bedeelden en het helpen waar nodig in verzorgingshuizen.

 

Serviceprojecten

Agora Club Nederland biedt service op 3 verschillende niveaus: lokaal, nationaal en internationaal.

Lokale service

Elke lokale club kiest jaarlijks, of per 2 jaar, haar eigen projecten die zij ondersteunen. Dit zijn vaak projecten dicht in de buurt van de desbetreffende club.

Het nationaal serviceproject

Dit jaar is er tijdens de Algemene Ledenvergadering voor het eerst besloten een nationaal goed doel te ondersteunen. Er is gekozen voor de  Stichting Jarige Job.

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardag box t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op
school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! Meer info op https://stichtingjarigejob.nl

Het internationale serviceproject

Vanuit Agora Club International , waar Agora Club Nederland  onderdeel van is, wordt er elke 2 jaar een goed doel gekozen, waar wereldwijd clubs zich voor inzetten. Van 2021 – 2023 is dit “keep a child in school”. Elk meisje zou de gelegenheid moeten hebben om elke dag naar school te gaan. Veel meisjes in Afrika missen elke maand 3 tot 5 dagen school omdat ze zich geen maandverband kunnen veroorloven. Met ons Palesa project, herbruikbaar maandverband, kunnen we  een duurzame oplossing bieden voor 5 jaar, wat de duur is van de school.