NLdoet high tea

Zaterdag 17 maart tijdens NLdoet hebben de dames van Agora Club de Kempen een high tea verzorgd bij ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout. Het was gericht op het bieden van onvergetelijke geluksmomenten aan bewoners met Alzheimer. 

Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen door Francien van de zorgboerderij en kregen ze een uitgebreide uitleg over de oprichting en missie van de boerderij, gevolgd door een rondleiding over het terrein. Dit gaf een inzicht in de dagelijkse gang van zaken en de liefdevolle zorg die aan de bewoners wordt geboden. De zorg is gericht op het bieden van onvergetelijke geluksmomenten aan bewoners met Alzheimer.  

Na de rondleiding werden de dames verdeeld over de verschillende woongroepen, waar ze de bewoners en enkele bezoekers trakteerden op een luxueuze high tea. De tafels waren rijkelijk gedekt met een assortiment aan lekkernijen, van lekkere gebakjes, appelflapjes, soesjes en sandwiches tot een variëteit aan theesoorten, wat bij de bewoners voor veel blije gezichten zorgde. Ook aan de aankleding was gedacht: mooie theepotten en voorjaarsbloemen op tafel. Als extra verwennerij kregen enkele dames een handmassage aangeboden, een gebaar dat veel waardering oogstte en bijdroeg aan de ontspannen sfeer. Deze persoonlijke touch onderstreepte het doel van de dag: het creëren van een moment van pure geluksmomenten voor de bewoners. 

De organisatie achter de high tea benadrukt het belang van dergelijke activiteiten, die niet alleen voor een welkome afwisseling zorgen, maar ook de mentale gezondheid en het algemene welzijn van de bewoners ten goede komen. “Ons doel is om de bewoners zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen. De reacties van de bewoners en bezoekers waren overweldigend positief, waarbij velen aangaven dat de high tea een welkome herinnering was aan de goede dingen in het leven, ondanks de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Voor ons was het een dankbare en gezellige middag”, vertelt Els Rooijakkers.

Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigde iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!