Een nieuwe sonar voor Signi

Een nieuwe sonar voor Signi

In 2021 heeft Agora Club De Kempen met de jaarlijkse chocoladeletteractie onder meer geld ingezameld voor Signi zoekhonden. Met dank aan iedereen die chocoladeletters heeft gekocht konden we daarom een cheque van € 4.000,- aan Signi aanbieden. Met dit bedrag heeft Signi nieuwe sonar apparatuur aangeschaft voor op hun boten.

Signi is een non-profit stichting die ten doel heeft vermiste personen op te sporen met behulp van zoekhonden. Signi werkt met een gedreven en kundig team van vrijwilligers om te helpen zoeken bij vermissingen in het water, rampen, complexe vermissingen en cold cases.

Op 30 juni 2022 zouden de leden van Agora Club De Kempen een demonstratie krijgen van de sonar die is aangeschaft en de manier waarop Signi te werk gaat. Helaas gooide het weer roet in het eten: te veel regen en kans op onweer. Hondenweer, maar geen weer om het water op te gaan. Daarom hebben Rogier en Tineke van Signi een indrukwekkende presentatie verzorgd waarin ze hebben verteld over wat Signi doet, hoe de honden worden getraind, hoe de organisatie er uit ziet en bij wat voor soort vermissingen Signi wordt ingezet. Wij waren onder de indruk van de mogelijkheden van de honden en de inzet van de vrijwilligers. Zij besteden veel uren per week aan de training van de honden en de inzet bij vermissingen. Een doel dat aandacht en financiële middelen verdient. Agora Club De Kempen is blij daaraan een bijdrage te hebben kunnen leveren.

Zie voor meer informatie over Signi: https://www.zoekhonden.com/