Cheque € 8.500 voor Ruby and Rose.

Zoals eerder vermeld hebben onze dames van Agora Club De Kempen met de verkoop van chocoladeletters en verschillende donaties van ASML medewerkers een bedrag van € 8.500,- opgehaald. Donderdag 7 maart, tijdens onze maandelijkse vergadering/activiteit is de cheque met deze fantastische opbrengst overhandigd aan de vertegenwoordigers Leon Massuger en Sandra Douna van de Stichting Ruby and Rose.

Oprichter van de Stichting Ruby and Rose Prof. dr. Leon Massuger gaf een introductie waarom de stichting zo ontzettend belangrijk is. Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten. Dit zijn onderzoeken op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkankers. Vanavond nam hij er één vorm specifiek uit, nl. baarmoederhalskanker. Aan de hand van statistieken en onderzoek liet hij ons zien dat er nog heel wat te halen valt om meer vrouwen er toe te zetten om een uitstrijkje of zelftest te laten doen om zo deze vorm van kanker te kunnen ontdekken . Elk jaar krijgen ongeveer 700 vrouwen in Nederland de diagnose baarmoederhalskanker. Meestal gaat het om jonge vrouwen tussen de 35 en 45 jaar. Maar baarmoederhalskanker kan voorkomen op alle leeftijden. De ziekte wordt meestal ontdekt bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Soms wordt baarmoederhalskanker ontdekt als een vrouw met klachten bij de arts komt. Het onderzoek naar gynaecologische kanker richt zich op alle vrouwen van alle leeftijden. Omdat het elke vrouw kan overkomen, je moeder, je zus, je vriendin, je dochter, je tante en je oma….. Met de bijdrage van Agora Club de Kempen hopen wij een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek en bewustwording

Baarmoederhalskanker kan volledig voorkomen worden door vaccinatie (HPV) en deelname aan bevolkingsonderzoek met mogelijkheid van zelfafnametest. Meer aandacht voor vrouwenkanker blijft hard nodig!

Namens het hoofdbestuur van ACN waren onze vice voorzitter Christan en penningmeester Carolien aanwezig om deze mooie avond bij te wonen. We werden hartelijk ontvangen door de dames van Edell Fine Jewelry in hun winkel/atelier aan de Nieuwstraat in Son en Breugel. Na de uitreiking van de cheque en een presentatie over parels was het tijd voor een glaasje wijn en gezellige klets. Tevens was er tijd om het winkelgedeelte en het atelier en natuurlijk de parels te bewonderen.

Ieder sieraad van Edell Fine Jewelry wordt in eigen atelier door Peggy en Kerstin vervaardigd. Van ontwerp tot eindproduct houden zij het hele proces in eigen beheer. Dit is een intensief en tijdrovend creatief proces. In het atelier kregen wij een uitleg hoe zij werken

Wij willen graag nogmaals iedereen bedanken die chocoladeletters heeft gekocht en zo zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan dit megabedrag wat we deze avond hebben kunnen overhandigen aan Ruby and Rose.