Benefiet lunch ROC Venlo

Agora Club 7 Venlo ad Mosam heeft onlangs een  benefietlunch georganiseerd bij het ROC in Venlo. Het goede doel was zeer recent ontstaan omdat een van onze leden een vrouw uit Oekraïne kent die in Nederland woont en werkt. Zij heeft onlangs haar ouders en nog 2 andere familieleden opgehaald uit Warschau en voorlopig wonen die bij haar in huis.

Uiteraard is er daardoor een grote behoefte ontstaan aan financiële ondersteuning. Wij hebben een bedrag van € 600,- kunnen doneren aan deze familie.

Om privacy redenen en vanwege het feit dat het doorstane leed behoorlijke wonden had geslagen hebben wij ervoor gekozen het geld aan huis af te geven zonder verdere poespas. Wel heeft ons lid dat het geld gebracht heeft, hun ontroerende verhaal gehoord.

In het kort komt het erop neer dat zij, na dagen in Charkov ondergedoken te hebben gezeten, in een bus hebben kunnen vluchten naar een station met als enige bezit een tas met medicijnen. De taferelen die zich op het station en in de trein hebben afgespeeld, laten zich raden. Mensen die over elkaar struikelden in een overvolle trein zonder enige voorziening. De dochter in Nederland wist alleen dat ze naar Warschau zouden reizen. Daar aangekomen heeft ze hen uiteindelijk gevonden.

Met het lawaai van bommen nog in hun oren en de angst in hun ogen kwamen ze uiteindelijk in Venlo aan. De dochter zelf moest elders onderdak vinden omdat in haar huis geen plaats meer was. De vader is zo slecht ter been dat hij beneden op de bank moet slapen.

In Venlo is men bezig grootschaliger opvang te organiseren. Het is te hopen dat deze mensen binnen afzienbare tijd daarvoor in aanmerking komen.

Overbodig te zeggen dat ze ontroerd en blij waren met onze gift.