ACI 2023 BRASOV

Van 29 september tot 1 oktober vond dit jaar de AGM plaats in Brasov, Roemenië. Met een delegatie van 16 Nederlandse dames waren we hierbij aanwezig. De pretour begon op woensdag al, de 27e en bracht ons naar het paleis van Ceausescu in Boekarest.

Wat een pracht en praal! Alles marmer, honderden kristallen kroonluchters en prachtige houten deuren met houtsnijwerk. In de avond konden we even relaxen in het thermaalbad.

Donderdag werden we met de bus naar de Prahova zoutmijn gebracht, waarin ook de councillors meeting plaatsvond. Een onverwachte plek op 120 meter onder de grond! Helaas ging de meeting niet helemaal zoals gepland, omdat de bus vertraging had en ook weer op tijd weg moest. Nadat we in de middag Cantacuzino Castle bezochten (het kasteel waar de Netflix-serie Wednesday is opgenomen) werden we met de bus afgezet bij de homeparty of bij het Aro Hotel in Brasov. Michaela had haar huis en tuin opengesteld voor de homeparty. Een mooie vorm van gastvrijheid als president van Agora Club International.

Op vrijdag stond er een historische tour gepland (waarvan ik begrepen heb dat het zeer de moeite waard was), maar koos ik ervoor om even een dagje te relaxen en Brasov te ontdekken. Wat een leuke stad! Zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. De kabelbaan naar boven leidt naar een fantastisch uitzicht over de stad.

De parade op vrijdagavond door het park tegenover het hotel was een dolle boel. Marian Florissen en Liesbeth Stallmann voerden een heuse klompendans op, waar de handjes van op elkaar gingen. Met de bus werden we naar de locatie voor de welkomstparty gebracht. Het op tijd laten rijden van bussen blijkt wel een uitdaging in Roemenië. Maar de party op zich was zeer geslaagd met veel folklore en natuurlijk  werd er volop gedanst. Niet al te laat weer terug naar het hotel, want om 9 uur de volgende dag was de start van de AGM.

Met een lekker ontbijtje achter de kiezen, mocht ik mijn eerste AGM gaan beleven. De vergadering verliep soepel en was netjes binnen de tijd klaar. Ingrid Beerling heeft zich goed gepresenteerd als kandidaat secretary en werd met 100% van de stemmen gekozen. Heel trots op nog een Nederlandse dame in de international board.

Er was dus nog even tijd om Brasov in te gaan of te relaxen, voordat we ons in de galajurk hebben gehesen voor het galadiner. Het ontbrak ons weer niet aan eten tijdens het gala (de porties zijn enorm in Roemenië), maar we konden alle calorieën er meteen weer afdansen op de dansvloer. Traditiegetrouw werden ook de linten gewisseld op deze avond. Ingrid ontving haar secretary lint en Marian opnieuw haar treasurer lint. En wij mochten daar getuige van zijn! Gefeliciteerd dames en heel veel succes het komende jaar!

Antoinette Sobels

President Agora Club Nederland