BESTURENOVERLEG op 13 november 2021 in Leusden

Wat was het leuk en fijn om elkaar als besturen te ontmoeten in de Smidse in Leusden. Ook waren onze Sidebyside partners op volle sterkte aanwezig.

Na een kopje koffie of thee en iets lekkers heette Inge iedereen van harte welkom. Helaas kon onze nieuwste club, Agoraclub Graafschap Gelre, niet aanwezig zijn, maar verder waren alle clubs vertegenwoordigd. Ook mochten we onze weblady Marlies Withagen begroeten.

Het besturenoverleg is een voorbereiding op de Algemene Ledenvergadering (ALV) die volgend jaar op 21 mei plaats zal vinden in Twente.

Het was een goede vergadering waar onder andere gesproken werd over wijzigingen in statuten en het huishoudelijk reglement. Deze zijn weer afhankelijk van de nieuwe status van Agoraclub International die nu een NGO (non-governmental organisation) is geworden. Dat betekent dat alle clubs over de hele wereld onder de paraplu van ACI komen.   Clubs kunnen een serviceproject indienen dat we als Agoraclub Nederland kunnen ondersteunen. Er werd een klein verslag gedaan van de ACI conferentie in Den Haag waar veel leden aanwezig waren. Ook werd een tipje van de sluiter opgelicht van het 25 jarig bestaan in 2022 met het thema ‘Cheers to 25 years’.  Daarover volgt meer informatie. Goed nieuws is dat we in 2022 3 clubs gaan charteren! Ook zullen er – als de situatie het toestaat – bezoeken door het hoofdbestuur worden afgelegd aan de diverse clubs

Er zijn oproepen voor vacatures: we zoeken een vice-president en een weblady. Wil je informatie richt je dan tot Carina de Bruijne (vicepresident@agoraclubnederland.nl) en Marlies Withagen (weblady@agoraclubnederland.nl).

Natuurlijk spraken onze Side by Side partners ons toe. In dit kader is het belangrijk om te vermelden dat Agoraclub World in werking is gegaan, het systeem waarmee we elkaar op een eenvoudige manier kunnen informeren, informatie, foto’s en andere gegevens kunnen opslaan en delen, en in contact kunnen zijn met andere Agoraclubs en Sidebyside partners over de hele wereld.

Met een heerlijke lunch sloten we af. Hopelijk tot ziens op de Nieuwjaarsbijeenkomst!
Veronique Stern, secretariaat.

Menu