Facultatief uitje Agora Club Eindhoven op 21 maart naar Genk (België)

Na de verdeling in de auto’s van Ingrid en Marion richting Genk.
Bij het parkeren zagen we Ingrid en Els en even later de auto van Ingrid die het toch met wat moeite gevonden hadden.
Leuke koffiezaak, lekkere koffie en wel “machtig” lekker gebak.
Marion had de koekskestaart, de rest cheese- en appeltaart.
Daarna naar het distributiecentrum (DC ) van Ikea-België. We werden hartelijk ontvangen door mevrouw Renate Broux, hoofd personeelszaken. Zij vertelde heel enthousiast over Ingvar Kamprad (de oprichter) die op Elmtaryd  (de boerderij) in Agunnaryd woonde, dat werd de naam: IKEA. Vanuit Genk worden de winkels van Nederland en België bevoorraad.
Het bedrijf is heel klein begonnen in Zweden maar ondertussen uitgegroeid naar een miljoenenbedrijf wat in vele landen over de hele wereld gevestigd is. Het is een sociaal bedrijf. Diploma’s zijn niet het belangrijkste maar de persoon. Zo werken er in Genk vele nationaliteiten. Doordat de mijnen gesloten zijn en er veel mensen waren die geen werk meer hadden heeft Ikea veel van die mensen zonder specifieke opleiding in dienst genomen. Het waren mecaniciens en “haartooisters” (kapsters) Zij werden b.v. vorkheftruckchauffeur. Zij kregen verder hun opleiding bij het bedrijf en sommigen zijn doorgegroeid tot manager.
Bij de rondleiding kregen we een goede indruk hoe efficiënt alles ingedeeld is. Alles zag er heel netjes uit en er was rust in de hallen. Het was erg interessant en met veel enthousiasme verteld.

      

Daarna naar Hasselt waar flink gewinkeld werd in la Bottega.
Om zes uur natuurlijk een wijntje: bij de Oranjerie en het diner bij Buon Eatalia (helemaal in de trand van La dolce vita).
Een prachtige zaak met heel lekker eten.
Al met al een hele leuke geslaagde en leerzame dag. Alle lof voor het organiserend bestuur.

Yvonne van Oirschot.

 

Menu