De deur van het Zilvermuseum in Schoonhoven ging op ongebruikelijk tijdstip open vanwege onze Nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 21 januari.
Bestuursleden Corry Zimmer en Els Kin hadden dit museum, Restaurant Belvedere en stad Schoonhoven voor ogen om elkaar in het nieuwe jaar 2018 te ontmoeten. Het bleek een schot in de roos, want wat is dit een prachtig museum en hoe schilderachtig is het stadje. Dank voor de organisatie allebei !!
Een kleine 60 deelnemers, al dan niet met partner, hadden zich opgegeven voor dit evenement.
Na de ontvangst werden wij in 3 groepen verdeeld voor een rondleiding in het zilvermuseum.
Van historisch antiek zilver naar design en relaterend aan de tijd en de mode door de jaren heen. Prachtig gepresenteerd en belicht.
Ook de werkwijze en de werkplaats, het keuren alles kwam aan bod. Het was zo boeiend dat we ons moesten haasten om op tijd aanwezig te zijn bij de lunch in Restaurant Belvedere aan de Lek.
Met een glas bubbels en na de toespraak van voorzitter Marlies hieven wij het glas op het nieuwe jaar.
Marlies verwelkomde in het bijzonder de Belgische gasten, Marleen Bolle vicepresident en de later aanschuivende Carine Everaert president van Agora Belgie en de dames van Ladies Circle : Marieke van Gent (Im Past president) en  Ilse Nabuurs (Penningmeester).
De strekking van de toespraak was om ondanks alle nare dingen om ons heen ook en vooral de goede en mooie ervaringen te zien en te delen. Het madeliefje van Jan Terlouw, de teksten van Daniel Lohues,
ons motto ” Vriendschap en Tolerantie ” kunnen daar wellicht een bijdrage aan leveren.
Agora staat er goed voor met in 2017 gecharterde club Voorne-Putten en Twente en de charter in 2018 op 7 april van De Kempen.
Ook het feit dat er nu al 2 kandidaten zijn om de vrijkomende functies van vicevoorzitter( Carmen Visser) en penningmeester (Ingrid Beerling) in te vullen stemt ons natuurlijk zeer gelukkig. Uiteraard wordt de normale procedure omtrent bestuurskandidaten gevolgd en kunnen tegenkandidaten zich melden via hun clubbestuur tot 12 weken voor de ALV.
Tot besluit het nieuws dat ACN overweegt een IAGM te organiseren in Nederland. We zijn in de orienterende fase, waarbij Corry Zimmer aan het inventariseren is wat daar allemaal bij komt kijken en of het binnen onze mogelijkheden ligt om zo’n 4 daagse Internationale Meeting kunnen faciliteren.
Op de komende ALV (9 juni) komt daar meer informatie over vrij.
Tot slot in de sfeer van het zilver : Spreken is zilver en zwijgen is goud, ik wens dat je altijd van Agora houdt !
En omdat het moeilijk kiezen is nog een klein opgewekt Poezie ( FB ) versje :
Geniet, dans, schitter en straal, kies er niet eentje maar doe het allemaal !!

Na de prima en vooral gezellige lunch was er voor de liefhebbers nog een stadswandeling in het centrum, waar vele juweliers en kleine zilverateliers te vinden zijn en waar aan de oevers van de Lek de stadspoort staat, die zelfs nu nog heel af en toe dicht gaat vanwege hoog water.
Zeker in de zomer nog eens een bezoekje waard.

    
      

Meer foto’s, met dank aan fotograaf Tina Stol, zijn te vinden in de albums onder de leden login.

Menu