Verslag ontmoeting Groninger moeders met Hoogeveense dochters.

Donderdagavond 2 maart 2017 reden Marlies Withagen, als afgevaardigde van ACN en lid van Club Groningen met mede clubleden Nanny Coenegracht en Henriët Schakel richting Ruinen voor een eerste kennismaking met Agora Club Hoogeveen i.o.
Sieka Oldenziel, voorzitter van Club Groningen had daarvoor al contact gehad met voorzitter Laura Zuidema, die ons gastvrij verwelkomde in de prachtige woonboerderij van Mireille van der Wilt.
Inmiddels bestaat Agora Club Hoogeveen i.o. uit 10 leden, waarvan er 7 aanwezig waren op deze kennismakingsavond.
Na een voorstel rondje bleek dat een aantal dames vanuit LC doorstroomt, een aantal daarbij ook nationale bestuurlijke ervaring heeft opgedaan, en dat een enkeling zonder service club ervaring zich heeft aangesloten. En het zal jullie niet verbazen dat de gemiddelde leeftijd aanzienlijk lager is dan die van ons! zo tussen de 45 en 50 jaar.
Er kwamen veel vragen aan de orde over o.a. de kosten van lidmaatschap, de afdracht aan ACN, invulling van clubavonden, het clubnummer, het maken van een vaantje en logo enz.
Zij hebben inmiddels een jaar programma gemaakt en zij komen wisselend de 1e donderdag of vrijdag bij elkaar. Op 1 oktober staat deelname aan PINK Walk & Run in Westerbork op de agenda, 6 km lopen voor het goede doel. Wellicht is het een idee om dit samen te doen met moeders en dochters. Uiteraard ter bespreking in beide clubs. Er gaan 2 leden van Hoogeveen naar de Charter van Voorne-Putten. De Groningers gingen huiswaarts met een goed gevoel over deze club in wording.


 

Menu