Service project “Eyes for the World” (internationaal)

 

Agora is een serviceclub voor vrouwen, gericht op vrouwen én kinderen over de hele wereld.

Vanwege het 20-jarig bestaan van Agora Club International is een internationaal serviceproject opgezet. De start voor dit project “Eyes for the World” werd gegeven op de Agora International General Meeting in oktober 2015 in Brasov.
Wat houdt dit mooie project in?
Koen van Pottelbergh, een Belgische opticien heeft samen met Prof. Joshua Silver, uitvinder van de zelfcorrigerende bril, in 2012 een gemeenschappelijk project opgestart om wereldwijd kansarme kinderen te helpen om (beter) te kunnen zien. (zie zijn presentatie op TED.com: Joshua Silver Adjustable liquid-filled eyeglasses).
Want Eyes for the World (EFTW) gelooft erin dat iedereen, waar ook ter wereld, het recht heeft goed te zien.
Het doel is om kinderen een betere toekomst te geven doordat ze zich beter kunnen ontwikkelen en een studie kunnen volgen. Door beter te zien krijgen de kinderen ook meer kans om aan sport te doen of een andere hobby te kiezen. Daardoor ontwikkelen zij ook een beter algemeen sociaal gedrag.
Deze zelfcorrigerende bril kost slechts € 20,00!
Tot nu toe heeft ACI onder de bezielende leiding van Veerle de Jonge (Agora België) en Sandy van Niekerk (Agora Zuid-Afrika), projecten geïnitieerd in Zuid-Afrika, Madagaskar en Marokko.
Tot nu toe heeft ACI in nog geen  jaar € 7000,00 ingezameld!

Bekijk zeker de online presentatie van het project via de site van Agora Club International

 klik hier

Menu