Agora Club De Kempen doneert 7000 euro aan Stichting Neurofibromatose (www.stichtingneurofibromatose.nl).

Door een record verkoop van onze overheerlijke chocoladeletters en een donatie van Desirée en Rieks van den Berg, hebben wij vorige week een prachtige cheque kunnen overhandigen aan Alicia Dams, moeder van een zoon met NF. Een aantal dames van onze club kennen Alicia uit hun tijd bij Ladies Circle De Kempen. Zij sprak, mede namens stichting NF, uit heel dankbaar te zijn voor de inzet van iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. De donatie zal rechtstreeks ingezet worden voor een onderzoek dat nu loopt, en wat hopelijk een positieve doorbraak geeft.

Wat is Neurofibromatose (NF)?

Wat is Neurofibromatose? Neurofibromatose is een huid- en zenuwziekte, waarbij kleine en grote tumoren op en onder de huid groeien. Deze kunnen onder andere verminkingen, blindheid, botvergroeiingen en kanker veroorzaken.

Daarnaast komen nog veel andere problemen voor zoals verstandelijke beperking, autisme, epilepsie, depressiviteit en leerachterstanden. NF is nog niet te genezen, maar er wordt momenteel onderzoek gedaan de behandeling en mogelijke genezing in het Erasmus MC.

Heel erg bedankt aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige prestatie!

Let’s beat NF !

Menu