Een Agora dag met een gouden randje, zo jou je deze Charter dag het beste kunnen omschrijven.
Vanaf de binnenkomst in het sfeervolle Blanckenborgh t/m het afscheid nemen aan het eind van de middag, alles was tot in de puntjes verzorgd.
De vuurkorven verspreidden hun warme licht en de midwinterhoornblazer deed zijn uiterste best om ons bij de entree welkom te “bloazen” in Haaksbergen.
Het zou later blijken dat dit nog maar een voorbode zou zijn voor het Twents getinte programma.
De toekomstige leden van Twente 9 zagen er schitterend uit met hun prachtige groene sjaals bedrukt met het Gingkoblad. Ze straalden teamgeest uit en dat bleek ook zo te zijn gezien de verschillende taken die verdeeld waren onder de Twentse leden.
Nadat voorzitter Inge Bos de aanwezigen, waaronder leden van België, Ladies Circle, Clubs in oprichting en lokale clubs welkom had  geheten volgde een leuke video presentatie over de Twente leden en zongen zij een prachtig lied. Daarna volgde de speech van ACN voorzitter Marlies Withagen.
Zij refereerde aan de enthousiaste manier waarop de leden van Club Twente aan de slag zijn gegaan en het succes van hun Eier project. Vervolgens werd het voorzitterslint bij Inge omgedaan en lazen beide voorzitters het Charterdocument voor. Alle leden kregen hun Agoraspeldje opgespeld, waarna de felicitaties de revue konden passeren. Als vaantje werd een plak echt Twents eikenhout met het logo aan de sprekers aangeboden, heel origineel.
Veerle de Jonge, ambassadeur voor Eyes for the World, was blij verrast dat zij een mooie chèque ter waarde van
€ 2.250 in ontvangst kon  nemen voor haar mooie project.
Buiten dronken wij een feestelijk drankje en werd er een groepsfoto gemaakt.
Voor de lunch lieten de dames van Moederclub Groningen zich muzikaal horen, wat eensgezind werd meegezongen door de aanwezigen. Supersfeer daar in Haaksbergen !!
Na de smakelijke lunch werden wij onderworpen aan de Twentse taal en humor.
Twentse Truus liet ons schateren van het lachen door haar verhaal over mannen en vrouwen die ouder worden en dat natuurlijk in het Twents dialect (taal?).Voor de meesten onder ons toch wel goed te volgen gezien de vele lachsalvo’s.
Om ons een serieus stukje Twents te laten horen ontvingen wij nog een kleine lezing over de Saksische taal en haar invloeden op andere talen. Wij weten nu wat “tweeduister” is en uit de “tied kommn”. Onmeunig leuk, echt woar !
De uitslag van de loter-ei aan het eind van de middag zorgde weer voor veel hilariteit, omdat bijna alle grote prijzen bij Moederclub Groningen terecht kwamen, puur toeval, maar ja ook veel eieren gekocht natuurlijk!.
Na afloop werden de originele sfeerlichtjes dankbaar in ontvangst genomen door de vertrekkende gasten.
Bedankt Agora Club Twente 9 voor jullie warme ontvangst en meer dan geslaagde Charterdag.

      

 

 

 

Menu