In december hebben diverse leden van onze club in verschillende samenstellingen hun handen uit de mouwen gestoken. Al diverse jaren helpen we in een zorginstelling in Venlo met het optuigen van de kerstbomen. Een enorme ontmoetingsruimte wordt dan vol gezet met gigantische kunstkerstbomen. Eerste alle stukjes van de bomen in elkaar proberen te passen en dan nog vol hangen met ballen en lichtjes. Een hele klus die echter met heel veel dankbaarheid wordt ontvangen.

Daarnaast hebben we bij verschillende supermarkten in Venlo en omgeving voor de Voedselbank in Venlo geholpen met het inzamelen van houdbare producten. Al een aantal jaren ondersteunt de regionale radio-omroep L1 in december een provinciale inzamelingsactie voor de Voedselbanken in Limburg. Op de publiciteit deint de Voedselbank in Venlo dan één zaterdag mee door zelf ook nog in een aantal supermarkten producten te verzamelen. En…… daarvoor zijn weer veel vrijwilligers nodig. Een dankbare klus die voor een aantal dames een halve dag werk heeft opgeleverd. Maar ook hier hebben we weer ervaren hoe dankbaar een uitgestoken hand wordt aangenomen. Ook kleinschalige acties kunnen heel waardevol zijn!

Deze maand overhandigen we een cheque van €500 aan La Oya in Venlo. Dit is een kleinschalige dagbesteding voor jongeren met een beperking. Het betreft hier weer een deel van de opbrengst van onze zolderspulletjes op de Schinkemert afgelopen augustus.

Menu