Op zondag 10 februari organiseerde Agoraclub 8 Voorne Putte en omstreken een benefietconcert voor de Alzheimerstichting. In het pittoreske kerkje aan de Ring in Hellevoetsluis werden bezoekers, na een kop koffie en een heerlijke homemade cupcake, welkom geheten door voorzitter Michelle. Zij heette ook burgemeester Milène Junius en Sjaak Kweekel, voorzitter van de Alzheimerstichting Voorne Putten, welkom.

Daarna kon iedereen genieten van een vrolijk optreden van de Koornuiten die liefdesliedjes ten gehore brachten. Niet alleen omdat het bijna Valentijnsdag was maar vooral ook omdat mensen met Alzheimer omringd moeten worden met liefde en respect. Samen zongen we “Paradiso” van Anneke Grönloh dat de meeste mensen van heel vroeger kenden. Leuk om te vermelden is dat onze eigen Ingrid deel uitmaakt van dit koor.

Ook het optreden van Ella East, singer songwriter, bekend van The Voice, en haar musici kenmerkte zich door de liefde. Ella voelde zich nauw verbonden met Alzheimer want zij kende verschillende mensen die de ziekte hadden, waaronder haar pianolerares. Dat muziek goed is voor mensen met Alzheimer bewees het verhaal waarin Ella vertelde dat haar pianolerares nauwelijks meer sprak, behalve als Ella piano ging spelen. Muziek brengt herinneringen boven en geeft mensen een beleving, een goed gevoel. We genoten van de prachtige stem van Ella en sommige mensen waren tot tranen toe geroerd.

Sjaak Kweekel vertelde over de verschillende mooie projecten die in de regio plaatsvinden, zoals het bezoeken van musea door Alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers en het opzetten van een belevingstuin.

De opbrengst van deze mooie ochtend bedroeg € 1500, mede dankzij een aantal gulle sponsors. In september zal Agora 8 weer een activiteit organiseren. De opbrengst hiervan zal samengevoegd worden met de opbrengst van het concert. Samen met de Alzheimerstichtig zal gekeken worden naar een lokaal project. We zijn trots op onze clubgenoten Haike, Anna en Isolde die alles zo perfect georganiseerd hebben.

Marion van marionmeyerphotography maakte de prachtige foto’s.

Menu