Wat hadden we de achterblijvers veel te vertellen na thuiskomst!!  De Internationale Vergadering in Marrakesh was heel bijzonder en maakte op alle deelnemers een grote indruk. Juist dat exotische gaf aan de vergadering dat extra tintje. De Marokkaanse Agora-dames hebben enorm hun best gedaan er een onvergetelijk spektakel van te maken. Feeërieke , oosterse paleizen vormden de achtergrond voor de Welkomsparty en het Galadiner. En heel wat keren zijn we door de souks geschoven om ons te laten overtuigen van het nut van de aanschaf van dingen waarvan je je later bij thuiskomst afvraagt: wat moet ik ermee, waarom heb ik me dat laten aansmeren?

Dan is het weer even wennen in het gewone leven. En de kou, want het was 40 graden in Marrakesh.

In september kwamen we al bij elkaar bij onze nieuwe voorzitter Annette Tummers waar het bestuur ons verraste met een heerlijk etentje. Toen was het nog prima weer.

In oktober bezochten we het nieuwe gebouw van Human Capital Care, een grote Arbo-dienst  in Eindhoven . Dit gebouw is helemaal duurzaam gebouwd en heeft op alle fronten het welzijn in de breedste zin van het woord van haar medewerkers op het oog. Heel bijzonder. Ons lid Antoinette zwaaide daar in het recente verleden mede de scepter.

Tweemaal per jaar hebben we ons facultatief uitje  d.w.z. het is niet verplicht hieraan deel te nemen. Maar het is altijd erg gezellig. Soms bezoeken we een stad, dan weer  een tentoonstelling of een bedrijf.

Ditmaal bezochten we waterzuiveringsbedrijf  “De Dommel”   dat  ervoor zorgt dat in Eindhoven en omstreken het rioolwater gezuiverd wordt en weer als schoon water de Dommel kan worden ingelaten. En daar komt heel wat bij kijken. Het was zeer interessant en het werd met verve door vrijwilligers verteld. En allemaal begrepen we waarom er elk jaar zoveel belastingen en heffingen door de burger betaald moeten worden, afgezien van het waterverbruik. High tech installaties die miljoenen kosten. Nu vormen bijvoorbeeld medicijnen en drugs een bron van aandacht. Ze kunnen die er wel uithalen maar dat kost weer enorme bedragen.

Deze maand  kwamen we bij elkaar voor een cursus reanimatie. We worden er immers niet jonger op en in onze omgeving kunnen steeds vaker situaties voor komen waarin het toch wel heel nuttig kan zijn als je weet wat je moet doen wanneer er sprake is van hartfalen. Wat hebben we ons best gedaan. Dat valt nog niet mee, dat pompen op de borstkast,  minuten lang in een hoog tempo. Bij menigeen stonden de zweetdruppels op de neus. En dan het AED-apparaat bedienen. De elektroden op de juiste plek bevestigen en intussen maar doorgaan met pompen op de borstkas. Maar wees gerust, mocht een dergelijke calamiteit zich voordoen in de nationale Agora sfeer, wij als Eindhoven weten van wanten.

 

Voor de rest van het jaar zijn er weer plannen te over. De servicecommissie doet weer van zich spreken en dit jaar wordt het een project in Oeganda !
Tot zover het laatste nieuws van onze club , nu met 19 leden, maar de twintigste heeft al drie keer onze bijeenkomsten bezocht, dus misschien worden het wel 20 leden.
Hartelijke groeten van ons allemaal, Marcelle

Menu