Een betere promotie voor Agora hadden we ons niet kunnen wensen.
Onze Zuiderburen hadden kosten noch moeite gespaard om Agora leden, partners en gasten uit 22 verschillende landen zo’n fantastische Internationale Meeting te bezorgen.
Met Gent als schitterend middelpunt, mooie locaties, prima catering, maar vooral de hartelijkheid waarmee het organiserende commissie o.l.v. Veerle de Jonge en Danielle Gardin ons omringden, maakten dat wij kunnen terugkijken op een geweldig Agora weekend.
Nederland was vertegenwoordigd met 45 personen en het totale aantal (480) deelnemers was een absoluut record.
Een teken dat Agora leeft en dat het bestuur van Agora International goed aan de weg heeft getimmerd om hun leden via social media op de hoogte te houden van hun activiteiten.

Op vrijdagochtend 5 oktober was al een groot deel van de gasten aanwezig om mee te doen met de stadstour, o.l.v. van gidsen die ons ook vanaf de boot het centrum lieten bewonderen.
Na de lunch vertrokken de counselors naar het Conference hotel voor de counselors Meeting.
Hier wordt alvast de AGM doorgenomen en gediscussieerd over de ingebrachte voorstellen.
Het blijkt dat de taal soms een struikelblok is om elkaar goed te begrijpen, met het gevolg dat de vergadering nogal uitliep.
Om 18.45 moest nl iedereen klaar staan voor de parade richting “De Oude Vismijn”, waar de welcome party zou plaats vinden.
Alle deelnemers in de kleuren van hun land liepen in groepen achter de muziek aan door het centrum van Gent, een geweldig gezicht!

De welcome party; nooit zoveel vrouwen (en enkele heren) zo uit hun dak zien gaan.
Er werd gezongen in allerlei talen en gedanst op muziek uit alle landen.
Polonaises, heupwiegend Marokkaans, billen schuddend Afrikaans, het kwam allemaal voorbij. Genieten !!

En de volgende ochtend weer fris en fruitig aanwezig zijn in de universiteit van Gent voor de AGM.
Wat een prachtige locatie voor onze vergadering en de zaal was helemaal vol, zelfs boven waren de stoelen bezet.
De Nederlanders, gekleed in blauw/wit, oranje sjaals en kroontje, waren zoveel mogelijk bij elkaar gaan zitten om onze presentatie voor organisatie ACI AGM in 2020 zo goed mogelijk te laten verlopen. Nog even geduld, want we waren pas bij punt 18 van de 26 agendapunten aan de beurt.
De gebruikelijke punten komen aan de orde, voorstellen boardmembers, counselors en  tellers, speeches van  gastsprekers, financieel rapport, jaarverslag, serviceproject EFTW, stemmen over voorstellen enz.
Tussen de bedrijven door verzorgde één van de Marokkaanse dames een “danslesje”, wat hilarische taferelen met zich mee bracht, maar het was wel een welkome onderbreking.
AC Luxembourg en AC Zimbabwe presenteerden zich en zij kregen toestemming zich aan te sluiten bij  ACI, hun officiële charters volgen in 2019.
Marokko presenteerde het progamma voor ACI AGM 2019.

En dan punt 18, hè hè. En dan de uitslag ook nog bij punt 23, geduld is een schone zaak.
De presentatie van ACN werd door Veronique Stern en Corry Zimmer prima en duidelijk gedaan, gevolgd door een filmpje over Den Haag en ons lied. Geen kans gehad om het lied te oefenen, maar het klonk goed en we kregen de hele zaal mee, mede dankzij de begeleiding van de aanwezige pianist.
Resultaat bij punt 23 : ACI AGM 2020 in Den Haag!
Dus tijdens de lunch ging ons Hollands winkeltje open en probeerden Carmen en Ingrid vast geld in het laatje te brengen.
Let’s go Royal Dutch !
En als klap op de vuurpijl kregen wij ook nog de Danielle Gardin Award voor de sterkste groei naar percentage in 2017/2018, met dank aan AC Twente en AC De Kempen.

De nieuwe ACI President 2018-2019 is Anna Tabone en haar motto is:
A little help makes a big difference

En tot besluit de Presidents Drink en het Galadinner and Dance in de “Eskimofabriek”.
Voorafgaand aan het diner worden o.a. de Landelijke Presidenten van 2017-2018 uitgenodigd door de afscheid nemende President Isabelle Séguinot om te toasten op het afgelopen jaar en om elkaar te bedanken, waarbij over en weer de vaantjes worden uitgewisseld en foto’s worden gemaakt.
Ook weer een schitterende locatie, een oude textielfabriek die omgetoverd werd in een feestzaal, waar grote ronde wit gedekte tafels stonden voor het diner.
Het duo Jansen en Jansen ( Ingrid Ediers en Carine Everaert ) fungeerden als spreekstalmeesters en zij deden erg hun best om boven het lawaai uit te komen.
Ook hier weer dikke pret op de dansvloer met verrassende talenten uit Twente die er samen een waar “Paradise by the dashboardlight” van maakten.

Ik denk dat ik namens alle aanwezigen wel kan zeggen dat deze Meeting meer dan geweldig was georganiseerd en dat België een fantastisch visitekaartje heeft afgegeven. En wat is het toch leuk om zoveel Agora leden bij elkaar te zien en te spreken.
Goed voorbeeld doet goed volgen.
Volgend jaar Marrakesh en daarna in 2020 is Nederland aan de beurt.
Let’s go Royal Dutch!

    

Menu