Sinds 2014 organiseer ik samen met Cecilia Huisman ( lid van Ladies’ Circle Voorne  ) een sponsorloop tbv Stichting Semmy. Deze stichting stimuleert en financiert onderzoek naar kinderen die getroffen worden door hersenstamkanker. Cyriel Rijsdijk die bij onze dochters in de klas zat is in mei 2013 aan deze ernstige vorm van hersenkanker overleden. Het komt alleen bij kinderen voor en is helaas ( nog ) niet te genezen.
Dit raakte me zo enorm dat ik besloot dat we echt iets moesten doen. Ik had gehoord dat er wel plannen waren om een sponsorloop te gaan organiseren dus ik ging samen met Cecilia eens informeren. Ja, er waren inderdaad plannen maar nog niks concreets. De vraag of we dit wellicht wilden gaan oppikken? We keken elkaar aan, gaven elkaar een knikje en we zijn ervoor gegaan.
Hup naar huis, achter de pc gedoken en het woord sponsorloop ingetikt…en zo is alles langzaam in beweging gekomen.
Beetje bij beetje ontstond er in een paar maanden tijd een heuse organisatie.
Het was geweldig om te zien hoeveel mensen om ons heen kwamen staan en wilden meehelpen.
In mei 2014 werd de eerste Cyriel’s Run gelopen. Samen met CBS Anker ( de school waar Cyriel op zat ) en onze zusterschool CBS Geuzenschip te Brielle liepen de kinderen zo’n 15.000 euro bij elkaar, echt fantastisch!
Het jaar daarop haalden we bijna 20.000 euro op en vorig jaar iets meer dan 14.000 euro. Prachtige bedragen die we mochten overmaken voor onderzoek!
Afgelopen 15 mei organiseerden we voor de allerlaatste keer de Cyriel’s Run sponsorloop. Cyriel zijn klas verlaat dit jaar nl de basisschool om verder te gaan naar het voortgezet onderwijs.
Om er een prachtige afsluiter van te maken bedachten we dat het wel erg mooi zou zijn als alle basisscholen van Brielle mee zouden doen. En zo geschiedde…Meer dan 1000 leerlingen liepen met elkaar voor het goede doel, wat een saamhorigheid! Meer dan 60 vrijwilligers hebben deze dag meegeholpen om er een mooi evenement van te maken. Daaronder waren ook wat dames van onze eigen club AC8: Jessica Benedict, Michelle Moene, Jeanette Op de Weegh en Haike Sachtler, zo fijn dat ze er bij waren. Marjan van der Linden was er ook als juf van groep 7/8 van het Geuzenschip.
Een aantal ladies van Ladies’ Circle Voorne waren er deze dag ook bij. Erg mooi om te vertellen is dat zij vanaf de allereerste run de ballonnenboog gesponsord hebben.
Na deze allerlaatste zeer geslaagde sponsorloop hebben we een bedrag van ruim 33.000 euro mogen overhandigen aan de ambassadeur van Stichting Semmy, Wendy van Dijk! Ja, ze was erbij en wat was dat gaaf! Ze nam alle tijd voor iedereen en heeft zelfs nog een paar rondjes meegelopen!
En zo is er een einde gekomen aan vier jaar Cyriel’s Run. We hebben altijd het streven gehad om van deze dag een feestje te maken en dat is gelukt. Zo wilden zijn ouders het ook. Cyriel had het fantastisch gevonden, al die rennende kinderen. Als eerbetoon aan hem en aan alle andere kinderen die de strijd tegen hersenstamkanker niet hebben kunnen winnen, hebben we iedere run afgesloten met bellenblazen, daar hield hij erg van. Dit jaar met wel meer dan 1000 leerlingen, hun ouders, familie, leerkrachten en vrijwilligers….Het was een machtig gezicht.
Warme groet,
Judith de Lange, Agora Club 8 Voorne Putten eo.
Voor nog meer prachtige foto’s en filmpjes kijk ook eens op:
Menu