Twintig jaar geleden , in mei 1997, vond onze charter plaats als tweede club in Nederland.

Dat vinden we een feestje waard. Lang hebben we gewikt en gewogen hoe we inhoud zouden geven aan dit heuglijke feit. Toen we 10 jaar bestonden gingen we met zijn allen naar Istanboel. Toen we 15 jaar bestonden brachten we een weekend door in Deauville. Maar het vierde lustrum moest toch nog meer glans krijgen, want we zijn er wel trots op dat we het al zolang  bij elkaar zijn en over het algemeen in paix en vree. Heel wat leden zijn nog van het eerste uur.

Het reisdoel van dit jaar wordt Lecce , in de hak van Italië. 6 Juni vertrekken we naar Brindisi waar een bus met gids ons opwacht om nog dieper naar het zuiden te reizen. 4 Dagen verblijven we in een schattig hotel midden in de stad en van daaruit maken we uitstapjes.

In aanloop van deze heuglijke gebeurtenis hebben een groot aantal van onze bijeenkomsten al in het teken gestaan van Italië. “” La dolce vita” was het motto dit jaar van het bestuur.

We ontvingen een jonge vrouw die al 10 jaar een relatie heeft met een Italiaan uit Calabrië, die ze ontmoette tijdens haar studie in Perugia. Zij vertelde ons uit eigen ervaring wat zoal de verschillen zijn tussen Italianen en Nederlanders. De cultuur is toch heel anders. Alles heeft zijn voor- en zijn nadelen.

We ontvingen iemand met een passie voor opera. Don Giovanni van Mozart werd ten tonele gevoerd met oude filmopnames opgenomen in de buurt van Venetië.

Een classicus en reisleider vertelde ons over Lecce en omgeving, wat we zeker moeten gaan bekijken.

Een wijnproeverij mocht natuurlijk niet ontbreken opdat we beslagen ten ijs komen. We weten nu welke Primitivo we wel en niet moeten drinken.

Kortom : We zijn er klaar voor !! Lecce, here we come!

Marcelle Kessels-Mooijman, secretaris AC2 Eindhoven

Menu