Terugblik op het 25 jarig bestaan van AC Groningen , gevierd op 13 april 2019.

De voorpret was al eerder begonnen met de prachtige uitnodigingskaart, ontworpen door Marlies, met een tekst die nog geen echte info gaf over de bestemming.Tot het moment dat we in de bus zaten werd dat geheim gehouden.
Verzamelen op de parkeerplaats in Haren en met de overjarige bus uit het bus museum Hoogezand, via binnenwegen naar………… Appingedam, een klein historische stadje, waar meer te beleven viel dan we dachten.
Na de koffie+ aan de haven, was de rondvaartboot inmiddels aangemeerd en voorzien van lunchpakketjes en kon er worden ingescheept voor een rondvaart. De trotse gids die op geheel eigen wijze Appingedam promootte, mag niet onvermeld blijven.
Onder zijn leiding vervolgens naar de prachtige Nicolaikerk.


Daarna was het tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.
De lokale middenstand heeft goede zaken gedaan.
Met name Galerie  Ruigewaert zal zich het bezoek van de Agora dames nog lang herinneren.
Na een borrel in de lokale bruine kroeg was het tijd voor een geweldig diner in Restaurant De Basiliek, voormalig katholiek kerkje.
Hier hadden we de zgn. Kosterij tot onze beschikking die voor deze gelegenheid tot Agora  ruimte was omgetoverd.
Foto’s en film van de oprichting – 25 jaar oud – werden op de achtergrond getoond en zorgden voor hilarische en nostalgische  reacties. Toespraakjes, een pub-quiz  en vooral een zeer harmonieus samenzijn zorgden voor een fantastische avond.

 

De bus stond weer te wachten na afloop en bracht ons weer naar Haren.
Einde van een fantastische dag in Appingedam die we ons nog lang zullen herinneren.
Jitty Jaarsma.

Menu