Op 19 oktober konden de dames van het Bestuur van Angora Club Groningen, voorzitter Jitty en secretaris Ger, een cheque van € 500,00 overhandigen aan Ina Boerema van de Groningse Stichting Burns Turiana.
De leden van club Groningen hadden voor 2018 dit project gekozen als goede doel nadat Ina op één van de clubavonden een indrukwekkend verhaal had gehouden over de stichting.
Door oa wijn met Agora etiketten te verkopen werd geld ingezameld.
De stichting biedt de helpende hand bij de behandeling, verzorging en begeleiding van brandwondenpatiënten in het Turiana Hospital ongeveer 200 kilometer ten westen van de hoofdstad van Tanzania  Dar es Salaam.
Sinds 2015 ondersteunt het Martini ziekenhuis in Groningen dit hospitaal en probeert de medische zorg te verbeteren.
Regelmatig gaan er (gepensioneerde) artsen uit Groningen naar toe om voor de begeleiding te zorgen en er op toe te zien dat de spullen die uit Nederland komen, ook werkelijk ter plekke arriveren.
Er wordt geen geld gedoneerd aan het ziekenhuis, maar zoveel mogelijk worden apparatuur, medicijnen en verbandmiddelen in het land zelf aangekocht of worden vanuit Nederland gestuurd. Deze worden vaak door het Martini ziekenhuis in Groningen ter beschikking gesteld.

Onze donatie zal mede worden gebruikt voor de aanschaf van een echo apparaat.

Menu