Verslag ALV ACN 1 juni 2019.

Wat een prachtige locatie hadden de leden van AC Venlo ad Mosam  bedacht voor onze ALV.

De meesten van ons hadden nog nooit van “Equestrian Center De Peelbergen” in Kronenberg gehoord, maar ook dat zijn de leuke kanten van het lid zijn van Agora : Je komt nog eens ergens.
Een schitterend complex, ruim en luxe, met uitstekende horeca, goede vergadermogelijkheden, alle aandacht voor de paardensport en prachtig weer, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde dag.
We werden door de prachtig geklede dames van Venlo verwelkomd in het restaurant met koffie en, hoe kan het ook anders met Limburgse vlaai, waarbij wij tevens konden genieten van het “paardenspul” buiten.
Om 11.00 uur werden  we verwacht in de vergaderruimte aan de overkant, waar ladyspeaker Monique Streng ons namens haar club AC Venlo ad Mosam welkom heette.
   

Speeches van de gasten, President LC Caroline van Dijk, Vice President ACI Chris Helsen, Voorzitter AC België Marleen Watté en de enige man in ons gezelschap : President 41 club NL Roald Herbrink.
     

Ook een afvaardiging van 2 i.o. clubs Gelderse Vallei en Graafschap Gelre waren aanwezig.
Els Kin, voorzitter ACN leidde de vergadering.
Veronique zat achter de knoppen voor de presentaties, soms op gang geholpen door de technische man van het complex want ja, het schijnt erbij te horen dat de apparatuur op het moment suprème het plotseling laat afweten.
AC Groningen en AC Voorne-Putten werden uitgenodigd om hun jaarverslag voor te lezen en Corry en Véronique praatten ons bij over de organisatie van ACI AGM in 2020.
Wat hebben zij met hun kerncomité en commissies al veel werk verricht!

De besluiten die genomen werden :
Jaarverslag 2017-2018 goedgekeurd, jaarverslag/begroting penningmeester goedgekeurd, Karin Wollaert samen met Eby de Beer kascie 2019-2020, voorstel verhoging contributie aangenomen, voorstel betere financiële regeling voor organiserende land van ACI/AGM wordt bij ACI ingediend, Inge Bos gekozen als vice voorzitter en Kalinka Winkelman als secretaris.

               
Inge Bos geïnstalleerd als vice                Corry en Pastvoorzitter Marlies verlaten het bestuur.

Volgend jaar zal de organisatie van de ALV in handen zijn van AC Voorne-Putten.
Belangrijke data:
Besturenoverleg 16 nov. 2019 / Nieuwjaarsbijeenkomst 26 jan. 2020 / ALV 2020  6 juni. 2020
Aan het eind van de vergadering kregen de i.o.clubs even het woord en werd er nog stilgestaan bij het 25 jarig bestaan van AC Groningen, waarna de jubilarissen iedereen een glas bubbels aanboden.
Daarna aan de asperges, gezellig bijpraten met de aanwezigen, aankopen doen in de shop en kijken naar een demonstratie en kur van Para Olympiër kaderdressuur Nicole den Dulk. Ontroerend en indrukwekkend!

   
Een prachtige Agoradag, ook al is het voor een aantal van ons wel een “eindje” rijden, het is zeker de moeite waard
en …..hoe vaker je gaat hoe leuker het wordt !

 

 

 

Menu