Lustrum reisje Lecce, Italië van 6 t/m 10 juni 2017
——————————–
Na aankomst op de luchthaven van Brindisi worden wij naar Suite Hotel Santa Chiara’ gereden, gelegen in het historisch centrum van Lecce. De hoofdstad Lecce is een van de 5 provincies in de Italiaanse regio Apulie.
‘ s Avonds gewandeld door de oude stad en voortreffelijk gegeten en gedronken.
De 2e dag onder leiding van een gids ‘ il Duomo di Lecce’ alsmede de Basiliek van ‘Santa Croce’ bezocht.
3e dag bezoek aan de 14e eeuwse Romaanse Basiliek Santa Catherina d’Alessandria, verborgen juweel in het historisch centrum van Galitana. Vervolgens naar Gallipoli voor een Café Leccese en een typisch streek taartje Pasticciotto.
Door naar de historische havenstad Otranto voor een bezoek aan de Romaanse kathedraal met 12e eeuwse mozaïeken.
De 4e dag naar Ostuni met de bruinkleurige kathedraal en kleurige majolica koepel. Een van de mooiste typische steden van Z-Italië met een grandioos uitzicht over zee. Daarna een bezoek gebracht aan Alberobello (Trulli – hoofdstad) en opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.
De 5e dag vrij. Nadat in al onze behoeften is voorzien, zijn niet alleen wij, maar ook de plaatselijke middenstand, buitengewoon tevreden.
Om 17.00 uur opgehaald voor vertrek naar Brindisi.
Wij kunnen terugkijken op een fantastisch verblijf, interessante bezienswaardigheden, schitterend weer en ontzettend veel plezier met elkaar .
(Ankie, Anneloes, Annette , Els, Fransje, Helmy, Ingrid B, Ingrid K, Jetty, Marion en Yvonne)

Menu